het stappenplan

Oriënteren. Meedoen. Wonen

Hoe werkt het?

Bij Emma Thuis is een uniek woonconcept waar u vanaf de start de kans krijgt om mee te denken over de invulling van uw woon- en leefomgeving. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Lees hieronder de 3 stappen van oriënteren naar wonen!

ORIËNTEREN

Welkom Bij Emma Thuis. We nodigen u graag uit voor een kennismaking!

U bent zich aan het oriënteren op een nieuw (t)huis. Een grote stap. Bij Emma Thuis woont u zelfstandig en deelt u gemeenschappelijke ruimtes met uw buren. Om gelijkgestemden bij elkaar te brengen, starten we altijd met een individueel intakegesprek. We horen dan graag wat uw woonwensen zijn en uw persoonlijke interesses. Na het intakegesprek wordt bij voldoende interesse een informatiebijeenkomst georganiseerd. Hier maakt u kennis met andere (toekomstige) bewoners.

Klikt het? Dan kunt u zich na deze bijeenkomst inschrijven als potentiële nieuwe bewoner. U krijgt direct toegang tot de speciale huisapp, zodat u in contact blijft met uw toekomstige buren.

MEEDOEN

We gaan echt van start. Samen vormen we uw ideale woon- en leefomgeving.

In deze fase gaan we samen met u en uw toekomstige buren in gesprek over
uw wensen. Hoe moet uw woon- en leefomgeving er uit komen te zien? We organiseren meerdere sessies waarin we de invulling van de volgende onderwerpen bespreken:

  • de eigen woning
  • gemeenschappelijke ruimtes
  • de buitenruimte
  • gewenste extra diensten
  • duurzaamheid

Via de huisapp blijven we met elkaar in contact. U ontvangt informatie over de zoektocht naar een geschikte locatie, nieuwe bijeenkomsten en de
informatie die vanuit de sessies komt.

WONEN

Uw buren zijn bekend. De locatie staat vast. De bouw gaat van start. Binnenkort is uw woning gereed.

De bouw is begonnen! Om in deze periode in contact te blijven met elkaar, organiseren we regelmatig activiteiten.

Ondertussen bouwen we aan uw toekomstbestendige woning. Deze bestaat uit een twee- of driekamer appartement met een eigen woonkamer, 1 of 2 slaapkamers, keuken en badkamer. Daarnaast richten we gemeenschappelijke ruimtes in zoals een woonkeuken, waar u uw buren kunt ontmoeten.

Onze dienstverlening stopt niet wanneer u uw sleutel ontvangt! We bieden naast uw woning ook extra diensten op het gebied van comfort, veiligheid en gezondheid. Zodat u lang kunt genieten van het wonen Bij Emma Thuis.