wonen en leven

Ruimte. Duurzaam. Delen

WONEN EN LEVEN

Zelfstandig wonen, maar niet alleen.

Een nieuw (t)huis is in onze ogen veel meer dan alleen een woning. Fijn wonen heeft betrekking op uw gehele leefomgeving en daarbij speelt contact met anderen en omkijken naar elkaar een belangrijke rol.

Bij Emma Thuis is een innovatief en duurzaam woonconcept voor alleenwonende senioren die zelfstandig willen wonen maar niet alleen. Voor mensen die bewust nadenken over hoe, waar en met wie je wilt wonen als je ouder wordt. Wij ontwikkelen appartementen voor mensen die actief en positief in het leven staan, hun eigen leven leiden maar óók graag hun kennis, tijd, ruimte en gezelligheid met anderen delen. Wij bieden een manier van wonen waarbij buren weer buren zijn en met elkaar contact hebben.

Omdat het belangrijk is wie u buren worden, brengen wij mensen met gelijkgestemde woonwensen en interesses bij elkaar. Dit doen we onder andere op basis van gedeelde waarden. Hoe staat iemand in het leven? Wat deel je met elkaar? Vervolgens ontwikkelen wij, samen met u, een comfortabel nieuw appartement. Naast uw eigen zelfstandige appartement, heeft u altijd de beschikking over gemeenschappelijke ruimtes waar u uw buren kunt ontmoeten. Omdat u meebeslist en samen met uw toekomstige buren uw woonwensen afstemt, krijgt u een ideaal nieuw thuis.

de woning
De woningen bestaan uit zelfstandige twee- of driekamer appartementen. U heeft uw eigen woonkamer, 1 of 2 slaapkamers, keuken en badkamer.

de gemeenschappelijke ruimtes
Daarnaast heeft u de beschikking over gemeenschappelijke ruimtes, denkt u bijvoorbeeld aan een gezellige woonkeuken of tuin. De samenstelling van de woning en de gemeenschappelijke ruimtes komen tot stand in overleg met u en uw toekomstige buren. We realiseren de woningen dus echt samen!

In de gemeenschappelijk ruimtes kunt u uw buren ontmoeten of uw vrienden en familie ontvangen. Wellicht vindt u het fijn om samen te koken of koffie te drinken. Of houdt u van tuinieren. Misschien heeft u behoefte aan een gedeelde ruimte voor de was, een speelplek voor de kleinkinderen of een werkplaats voor uzelf. In het overleg met uw toekomstige buren ontstaan naast uw eigen wensen vast nieuwe ideeën. En gaat u iets ondernemen waar u nog nooit aan had gedacht! Bij Emma Thuis faciliteert de mogelijkheden zodat u samen met uw buren activiteiten kunt organiseren.

toekomstbestendig

wonen